Hittade detta recept på http://vardagfest.blogspot.com/ :)
Blomkålsmos (micro)
Brukar
ni få löst och rinnigt blomkålsmos? Det fick jag ofta förr tills jag
upptäckte ett nytt sätt att tillaga det på. Förut kokade jag blomkålen i
vatten på spisen men nu tillagar jag blomkålen i micron istället, på
det sättet blir blomkålen torrare och jag kan själv tillsätta grädde
till önskad konsistens. Jag vill gärna ha mitt mos lite fast så jag blev
väldigt glad när jag insåg att det var så här jag skulle göra. Dessutom
är det ett väldigt smidigt och enkelt sätt att laga mat på.
BLOMKÅLSMOS (MICRO)
4 pers
1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
1-2 dl vispgrädde
En klick smör
Salt och vitpeppar
Gör så här:
Skölj och dela blomkålen i buketter. Lägg blomkålen i en skål som kan köras i micro, häll i ca 1 dl av grädden så att det täcker botten i skålen. Tillaga blomkålen i 10-15 minuter på högsta effekt, känn efter med en provsticka att blomkålen blivit mjuk. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde. Smaksätt med salt och peppar.
BLOMKÅLSMOS (MICRO)
4 pers
1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
1-2 dl vispgrädde
En klick smör
Salt och vitpeppar
Gör så här:
Skölj och dela blomkålen i buketter. Lägg blomkålen i en skål som kan köras i micro, häll i ca 1 dl av grädden så att det täcker botten i skålen. Tillaga blomkålen i 10-15 minuter på högsta effekt, känn efter med en provsticka att blomkålen blivit mjuk. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde. Smaksätt med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar